Over Estrella

Mijn naam is Estrella de Vrijer

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in waarom de dingen en mensen zijn zoals ze zijn. Als klein kind stelde ik vragen als “hoe heet dat en wie heeft dat dan verzonnen dat dat zo heet”. Maar ook dingen als “jij zegt dat dat rood heet, maar misschien zie ik wel oranje, hoe kan ik dat zeker weten” maakten duidelijk dat ik de dingen niet zomaar aannam en al vroeg nieuwsgierig was naar de afspraken die we maken als mens. Mijn zoektocht naar de waarheid was al vroeg begonnen, al was het toen nog onbewust.
Maar ook bij mij werkte de programmering van opvoeding en omgeving en ik begon de dingen die werden verteld als waarheid aan te nemen, wat erin resulteerde dat ik mezelf niet zo leuk vond, ik vond mezelf lastig, niet knap genoeg, niet lief genoeg en ga zo maar door..
Gelukkig werd ik ook weer wakker, al heeft dat wel wat jaren geduurd. 
Nu zie ik dat bijna alle dingen en mensen helemaal niet zijn zoals we denken dat ze zijn en dat niets is wat het lijkt. Dat meestal precies juist het tegenovergestelde waar is. Dat ik vooral mijn gedachten niet al te serieus moet nemen en dat de programmeringen van onze jeugd diep geworteld zitten in ieder mens. Programmeringen en overtuigingen die ervoor zorgen dat we niet onze ‘echte’ zelf zijn, maar dat de meeste mensen diep verschuild gaan achter allerlei laagjes van aangeleerde gedragingen en overlevingsstrategieën.
Deze wijsheid kwam tot mij terug na vele openbaringen en éénheidservaringen die me lieten zien dat we niets anders zijn dan energie, dat alles energie is wat op verschillende frequenties trilt. Dat we alles en niets tegelijk zijn. En dat alles goed is, zoals het is. Dat het enige wat het leven moeilijk maakt, onze eigen weerstand en reacties op dat leven zijn. 
En dat het leven dus best simpel kan zijn, als je kiest om mee te gaan met de flow van het leven, in plaats van tegen de stroom in te blijven zwemmen.