BLOG

Op en weer neer

De weg naar verlichting gaat eerst op en dan weer neer.
De opgaande energie gaat over het jezelf volledig manifesteren hier op aarde.
Jezelf manifesteren vanuit de aardse energie in elk chakra.
Het begint met het eerste chakra. Hoe veilig voel jij je op aarde? Voel je je veilig als vrouw (als je in een vrouwenlichaam zit)? Voel je je veilig genoeg om jezelf te kunnen zijn, zonder jezelf aan te passen? En hoe veilig voel je je bijvoorbeeld nog als je baan op de tocht ligt? Valt dan je hele kaartenhuis in duigen of heb je de overtuiging dat het altijd weer goed komt?
Het tweede chakra gaat over je seksualiteit.

Hier in het Westen zijn we zo enorm geprogrammeerd op onze seksualiteit. Seks, volgens de heersende normen en waarden, hoort beleefd te worden op bepaalde manieren.
Mag jij van jezelf een seksueel wezen zijn? Mag jij jezelf volledig manifesteren op seksueel gebied? Of zit je te vast in je ideeën over wat wel hoort op seksueel gebied en wat niet hoort?
Jezelf zijn in het derde chakra heeft alles te maken met je emoties. Mogen die er zijn?
Mag je boos, verdrietig, blij, woest, jaloers, spontaan, of uitbundig zijn?
Of onderdruk je meestal jouw agressie of verdriet?
En dan niet alleen maar in je hoofd, maar mag je al die emoties ook uiten in het nu moment?
Kun je liefde voelen voor jezelf? Houd je van je lichaam? Dat zijn de issues die spelen in het vierde chakra op aarde. Houd je van jezelf ook al wil je seks met de buurman en voel je je agressief en teleurgesteld? Houd je van jezelf als je ouders dat niet doen? Houd je van jezelf als iemand je niet lief vindt? Houd je van jezelf als je niet aan de verwachting van je partner hebt voldaan?
Al de voorgaande dingen kunnen uiten heeft alles te maken met het vijfde chakra.
Mag je zeggen wat je op je hart hebt? Mag je huilen, schreeuwen, hardop lachen? Mag je kreunen van genot of gillen van de pijn? Mag je van jezelf leven vanuit je buik of moet je vanuit je hoofd leven, vanuit het denken? (het keelchakra speelt hier een grote rol in).
Vanuit de aardse energie je intuïtie volgen, dat doe je door het zesde chakra.
Durf je te vertrouwen op je innerlijk weten? En als je erop vertrouwt, durf je er dan ook naar te handelen?
Uiteindelijk is daar het zevende chakra, het kruinchakra, de poort naar de Universele energie, naar de Universele Spirit.
Als die open gaat, komt de energie weer terug naar beneden.

Nu gaat het om jezelf manifesteren vanuit de Universele energie hier op aarde.
Als jij je mag manifesteren vanuit de Universele energie in het zesde chakra, kun je gaan zien hoe de wereld er werkelijk uitziet. Je ervaart dat je veel meer bent dan een lichaam en je persoonlijkheid.
Wat je zegt komt rechtstreeks uit je hart. Je spreekt de woorden die gesproken moeten worden, zonder blabla. Er komen geen leugens, smoesjes of uitvluchten meer uit je mond.
De liefde die je voelt is Universele liefde, onzelfzuchtig, zonder eigengewin. Je voelt compassie en medeleven voor je medemens. Je voelt liefde voor de aarde en alles wat daar op leeft.
Je emoties mogen er zijn, maar je verliest jezelf er niet in. Je observeert wat je voelt en uit wat er losgelaten moet worden.
Je seksualiteit wordt als hemels ervaren. Tijdens seks verlies je jezelf, terwijl je tegelijkertijd totaal verbonden bent met jezelf en de ander. Je bent gedachteloos, liefde, verbinding, overgave.
Je voelt je veilig op aarde om een kanaal te zijn van Universele Energie en Liefde.

De weg naar verlichting is eerst op, dan neer.
Eerst zul je jezelf volledig moeten manifesteren hier op aarde, met alles erop en eraan.
Pas daarna kun je vanuit zelfliefde en zelfacceptatie de Universele Energie hier op aarde kunnen gaan manifesteren en je Goddelijke Zelf zijn.