BLOG

Het spel tussen man en vrouw

Het spel tussen man en vrouw vinden we in het begin leuk, spannend en opwindend.

Als we verliefd worden genieten we van elke seconde dat we samen zijn.
De verschillen tussen de man en vrouw doen er dan niet toe.
Er wordt gezegd dat liefde blind maakt en dat we onze ogen ervoor dichtdoen.
Voor mij voelt het echter dat het er niet toe doet. Het is geen issue, het is gewoon wat het is.
Er is juist aantrekkingskracht als er twee tegenpolen zijn (kijk maar naar een magneet, twee dezelfde polen stoten elkaar af, twee tegenpolen trekken elkaar aan).
De vrouw in haar vrouwelijke energie zal een man in zijn mannelijke energie zoeken.

Waarom worden die verschillen dan op een gegeven moment zo’n probleem in de relatie?
Waarom staan mannen en vrouwen op een gegeven moment tegenover elkaar in plaats van naast elkaar?

Mannen zijn over het algemeen gemakzuchtiger, hebben geen erg in de verjaardag van de overbuurvrouw, vergeten dat er nog een was in de machine zit die opgehangen moest worden en nog erger.. ze vergeten zelfs hun trouwdag!Vrouwen vergeten al dat soort dingen niet, vrouwen hebben overal erg in.
En dan bedoel ik ook echt OVERAL! (zucht, en hoe vermoeiend is dat niet voor zowel mannen als vrouwen?)

Is het één beter dan het ander? Of zouden we er juist van kunnen leren?
Een gekke gedachte misschien, maar zou het zo kunnen zijn dat we elkaars leraar/leerling zijn?
Zou het zo kunnen zijn dat vrouwen van mannen kunnen leren zich minder druk te maken over van alles en nog wat?
En dat mannen kunnen leren van vrouwen om iets meer rekening te houden met elkaar?

Wel een interessante gedachte, want kijk eens één seconde op deze manier naar je relatie.
De hele strijd tussen man en vrouw is dan geen strijd meer, maar blijft een leuk spel, spannend en opwindend.
In plaats van de vrouw die zeurt omdat de man iets is vergeten, ziet de man een leraar die zegt dat hij op de aarde is om aanwezig te zijn in zichzelf. Door haar les (of gezeur, het is maar net hoe je er naar wilt kijken) heeft hij de keuze om wel aanwezig te zijn, in plaats van weg te vluchten in werk, sport, de kroeg of porno.
In plaats van een gesloten vrouw die geen zin heeft in seks, ziet de man een leraar die hem uitdaagt om de vrouw te openen met zijn aandacht en aanwezigheid.
In plaats van een afwezige man die er nooit is voor haar, ziet de vrouw een leraar die haar uitdaagt om in haar hart en haar zachtheid te gaan. Door zijn les (of ‘hij is er nooit’, het is maar net hoe je ernaar wilt kijken) heeft zij de keuze om in haar liefde te gaan, in plaats van in haar boosheid en geslotenheid.
In plaats van een man die niet te vertrouwen is, want hij doet toch nooit wat je van hem vraagt, ziet de vrouw een leraar die haar uitdaagt te vertrouwen, ondanks de uitkomst en in haar kwetsbaarheid te gaan. Door zijn les (of ‘hij doet nooit wat hij zegt’, het is maar net hoe je ernaar wilt kijken) heeft zij de keuze om in haar kwetsbaarheid te gaan, in plaats van in haar boosheid zich af te sluiten van de liefde die zij is.

Natuurlijk is het veel makkelijker om voor de strijd te kiezen. Op die manier hebben mannen en vrouwen tenminste nog de kans om zich beter te voelen dan de ander.
De allergrootste winst van kiezen voor de strijd is waarschijnlijk nog wel dat mannen en vrouwen zich niet hoeven open te stellen voor elkaar. Stel je voor dat je kiest voor kwetsbaarheid en je wordt daadwerkelijk gekwetst zeg! Of stel je voor dat je kiest om helemaal aanwezig te zijn en gevend te zijn en je wordt afgewezen! Poeh, daar moeten we toch niet aan denken??..

Dus wordt er gekozen voor boosheid en agressie van beide kanten.
Vrouwen zijn boos, pissed-off, want zij worden niet gezien, er wordt geen rekening met hun gevoelens gehouden door meneer!
En mannen zijn boos en agressief, want zij worden keer op keer afgewezen door mevrouw high en mighty, die wéér geen zin heeft in seks!
Dat is de prijs lieve mannen en vrouwen. Dat is de prijs voor kiezen vanuit angst, angst om afgewezen en gekwetst te worden.

Kies je voor liefde, liefde voor jezelf en daarmee liefde voor de ander (die twee gaan namelijk hand in hand), dan kies je voor kwetsbaarheid, openheid en aanwezigheid. Dan kies je voor lessen om je verder te openen, verder te manifesteren. Soms zijn die lessen pijnlijk, maar als je het blijft zien als een spel, als een les, dan wordt die pijn snel minder.

Ben jij gestopt met leren lopen toen je viel?
Ben jij gestopt met leren fietsen toen je je zeer deed?
Of zag je in dat dat erbij hoort als je iets wilt leren?

Ik heb zelf al een poosje terug gekozen voor de liefde en de lessen om mezelf verder te openen, om te durven leven met mijn kwetsbaarheid, met mijn zachtheid en met mijn liefde.
En ja, af en toe werd en word ik afgewezen en word ik niet gezien, maar ik zie de les erin en bedank de persoon die mij deze les aanreikt.
Wat het mij heeft gebracht is openheid, eerlijkheid, enorm veel liefde voor mezelf en de ander en ontzettend veel plezier in het spel van mens op aarde.

Lieve man, lieve vrouw, welke keuze maak jij?