BLOG

Het grote toneelstuk

We komen op aarde om een rol te spelen in het grote toneelstuk dat heet:
‘Het leven van… (vul hier je naam in)’
We doen dit om tot volledige zelfmanifestatie te komen.
Je speelt zelf de hoofdrol in dit toneelstuk en je regisseert het spel. Verder heb je mensen gekozen die de andere rollen mochten en wilden vervullen. Alle mensen om je heen, of ze nu al 20 jaar in je leven zijn of 1 maand, spelen een rol in jouw toneelstuk. Sommige mensen spelen een hele grote rol in jouw leven (bv je ouders, partner, kinderen) anderen een kleine(re) rol (de buurvrouw, je collega, etc).

Het leuke is dat jouw hoofdrol in jouw toneelstuk ‘Het leven van.. (vul hier je naam in)’ begon als een bijrol in het toneelstuk van je ouders. De eerste jaren van je leven werden geregisseerd door je ouders. Zij bepaalden hoe je je moest gedragen, wat je mocht eten, wanneer je naar bed moest en vulden op die manier jouw rol in zoals zij dat wensten. Omdat je, als je wordt geboren in jouw toneelstuk nog geen flauw idee hebt van wat je hier komt doen en hoe het leven eruit ziet, luister je goed naar hun aanwijzingen over hoe jouw rol in de rest van je leven eruit moet komen te zien.

Langzamerhand verschuift jouw bijrol in het toneelstuk van je ouders naar de hoofdrol in je eigen leven. Je komt erachter dat sommige aanwijzingen die je hebt gekregen van je ouders niet kloppen met hoe jij jouw leven ziet. Je gaat bepalen wat jij belangrijk vindt in jouw stuk en maakt je eigen rol meer kloppend met hoe jij het graag wenst.

Tegelijkertijd speel je, terwijl je een hoofdrol speelt in je eigen leven, een bijrol in het toneelstuk van een ander. Je bent misschien vriendin van, of zus van, dochter van of werkgeefster van..
Terwijl jij de bijrol speelt als vriendin van bv Jolanda, die zelf de hoofdrol speelt in haar leven, speelt Jolanda de bijrol als vriendin in jouw leven waar jij de hoofdrol hebt.
En het is zo leuk, want terwijl jij in jouw leven vind dat je als vriendin van Jolanda haar altijd steunt, kan het zo zijn dat je in het leven van Jolanda een vriendin bent die altijd met zichzelf bezig is en nooit voor haar klaar staat. Waar jouw vader in jouw leven misschien de leukste vader van de wereld was, is hij misschien in het leven van je broer iemand die altijd afwezig was.
Begin je al een beetje te zien hoe ingenieus het grote toneelstuk van ‘mens op aarde’ in elkaar steekt?

Naast al die prachtige, unieke toneelspellen, levens, van iedereen persoonlijk, is er ook een meester toneelplan aan de gang, geregisseerd door de Universele Spirit.
Hoe meer jouw persoonlijke toneelstuk klopt met het toneelstuk van de Universele spirit, hoe minder moeite dingen kosten, hoe meer je in de stroom mee kunt gaan, hoe meer je kunt ontspannen en gewoon kunt zijn.
Hoe minder jouw persoonlijke toneelstuk klopt met het toneelstuk van God, hoe meer moeite alles je kost, hoe meer weerstand je ervaart in je leven (of pech zoals het ook wordt genoemd), hoe meer je ergens in jezelf zult voelen dat er meer is, dat het niet klopt…

Waar gaat het mis in je leven?

Het gaat mis als je je eigen rol te belangrijk gaat vinden. Als je altijd de hoofdrol wilt blijven vervullen en als de mensen om je heen de rol moeten blijven spelen die jij ze gegeven hebt. Soms moet je uit je hoofdrol stappen om dienend te zijn naar de ander en een bijrol te spelen in hun toneelstuk. M.a.w. als alles om jou moet blijven draaien dan gaat het mis en ontmoet je veel weerstand in je leven.
Het gaat ook mis als je je eigen rol niet belangrijk genoeg vindt. Als je altijd maar een bijrol blijft spelen in de toneelstukken van anderen, gaat je leven aan je voorbij zonder dat jij hier enige invloed op hebt uitgeoefend. Het leven gebeurt je dan gewoon en is over voordat je het wist, zonder dat je het gevoel had dat je hebt geleefd!
Hoe meer je vanuit je hart leeft, of anders gezegd, hoe meer je bent wie je oorspronkelijk bent, hoe meer je een rol speelt in Gods toneelstuk, hoe meer je dienend bent naar anderen. Zonder dat je het gevoel hebt er iets voor te moeten inleveren, zonder dat het moeite kost. Als je een rol speelt in het toneelstuk van het Universum dan doe jij er helemaal niet toe en tegelijkertijd ben je zo belangrijk!
Gewoon door te zijn wie je bent zorg jij er voor dat het Universele meesterplan kan worden uitgevoerd.