Ervaringen

Ervaringen cursus ‘Wees wie je bent voor jongeren’

Ik heb het weekend ervaren als een heel behulpzaam weekend, totaal niet wat ik er van verwacht had, ik had iets zweverigs verwacht en dat was het totaal niet.
Ja ik voel me zelfverzekerder en zit beter in mijn vel.
Nee ik heb niets gemist, ik vond dat de opdrachten mooi elkaar aanvulden.
Ik vond het een hele leuke locatie, heel geschikt voor zo’n soort weekend, omdat het een hele rustige locatie was.
Ik vond het eten echt heel lekker, zelfs de cake met banaan, terwijl ik niet van banaan hou.
Natuurlijk mag je mijn antwoorden gebruiken, ik vind dat meer mensen open zouden moeten staan voor zo’n ervaring.
G.


Voordat ik de cursus Wees Wie je Bent ging doen, had ik geen idee wat ik ervan moest verwachten of wat we zouden gaan doen. Ik maakte me er soms een beetje druk om dat ik me kwetsbaar zou moeten opstellen naar de rest van de groep, want dat is iets dat ik heel eng vind.

De eerste avond van de cursus voelde ik me al gelijk goed in de groep. Ik moest nog wel wennen maar had al vrij snel het gevoel dat er een veilige sfeer was.
Ik merkte dat ik de tweede dag, vanaf dat ik opstond, heel erg in mijn weerstand zat. Ik begon al snel met ruziemaken (mijn manier van aandacht vragen) en voelde me alleen maar boos. Ik ben blij dat Estrella dit aanvoelde en dat ik kon gaan kijken waar die boosheid vandaan kwam. Vanaf dat moment kon ik voelen welke pijn er zat en waardoor ik blokkeerde. Doordat ik de keus maakte deze gevoelens er te laten zijn en er niet meer tegen te vechten, viel er een soort muur van me af. Ik heb toen de kwetsbare kant van mezelf gezien en voelde dat dit goed was. Dit moment was voor mij een keerpunt, want de rest van de tijd heb ik een enorme rust in mezelf ervaren. Alleen maar door gevoelens, die ik als negatief zie, toe te laten. Ik zat veel minder in mijn hoofd en dat voelde echt als een bevrijding.

Wat ik vooral heb geleerd is in te zien om welke manieren ik liefde, aandacht en goedkeuring vraag bij anderen. Door deze inzichten over mezelf wordt ik me steeds bewuster van hoe ik reageer op mensen en hoe zij op mij reageren. Ik word me er sneller bewust van op het moment zelf, wanneer ik iets probeer te krijgen bij de ander wat ik bij mezelf mis. Ik had het boek van Estrella al eerder gelezen dus veel dingen ‘wist’ ik ook wel maar dit zat nog vooral in mijn hoofd. Na de cursus te hebben gedaan heb ik echt ervaren wat het is om die rust weer in jezelf te voelen en om inzichten te krijgen waar ik mee verder kan. Ik heb nu een soort boost gekregen om verder te gaan op mijn pad van bewustwording. Het gaat met vallen en opstaan maar ik zou nu niet anders meer willen dan hiermee verder gaan.

Ik ben er dankbaar voor dat ik zulke mooie momenten met mijn moeder heb gehad, dat mijn zusje erbij was, dat ik de cursus met deze lieve meiden heb mogen doen en ik ben er heel erg dankbaar voor dat Estrella deze cursus aan ons wilde geven. Want dit is voor mij een ervaring waar ik altijd iets aan zal blijven hebben. Dankjewel Estrella!! <3


Zonder verwachtingen ergens instappen is voor ons jongeren best lastig. Wat zal er gaan gebeuren? Wie zullen er komen
naar de Wees Wie Je Bent cursus? Mijn tante had al eerder een cursus gevolgd. Ik was benieuwd en ik besloot me op te geven.
Toen we aankwamen, vrijdagavond, lagen de mediteerkussentjes klaar en waren er kaarsjes en wierook aangestoken.
Twee dagen lang hebben we oefeningen gedaan. Of ik dit kan beschrijven?
Het waren oefeningen om bewust te worden van jezelf, van je angsten en van je sterke kanten.
We hebben meditaties gedaan, en eindeloos gesprekken gevoerd over het verleden
en over jezelf. Wie ben jij, hoe doe jij dingen, wat zou jij anders willen?
En het mooie aan deze cursus van Estrella de Vrijer was, dat ik me besefte dat het kan. Dat wat kan?
Nou, eigenlijk alles. Alles wat jij wilt. En nog belangrijker: Je bent goed genoeg. Je bent altijd goed genoeg.
Een cursus voor jongeren met vragen. Vragen die beantwoord zijn. Een cursus om zelfvertrouwen te krijgen,
maar vooral een cursus waarin je compleet jezelf mag zijn.
Een cursus waar je je leven lang iets aan zult hebben!
Estrella, dankjewel.