Satsang

Satsang betekent samen zijn in waarheid. Een satsang bijeenkomst is een samenkomen in volledige waarheid met en in je Zelf. Satsang is een zeer directe manier zonder technieken of methoden. Het enige dat nodig is, is een diep verlangen en de bereidheid om te zien wie je werkelijk bent. Hoe meer je alles kunt toelaten en ervaren des te dieper je Zelf van binnen opent… De essentie van satsang is de openbaring van datgene wat in voortdurende stilte altijd aanwezig is. 

Het is de herkenning van je eigen ware natuur: bewustzijn, zijn en vrede. 
Het is de realisatie: ik ben Dit! Om de waarheid te vinden hoef je je niet in te spannen en ook niets te geloven. Het is juist het moeiteloze einde van zoeken en nodeloos lijden. Het is Vrijheid hier en nu.
Op de Satsang avonden zal ik je helpen in deze staat van alleen maar Zijn te komenEén van de Satsangs was op de Samen Zijn op Vakantie week in Malaga.
Iedereen durfde zijn verhaal los te laten en de sprong te wagen in het grote “Niets”.
Vanuit het niets ontstond er een oorverdovende stilte… geen gedachte meer, geen emotie, geen verhaal, wauw.. wat een heerlijkheid!
Wat een genot om te voelen, wat een rust om alleen maar te Zijn, eigenlijk niets te zijn, alleen maar bewust te zijn van wat er was en dat iets dat er was werd steeds stiller tot we met zijn allen alleen nog maar waren dat we waren…

 

Voel je je ook hiertoe geroepen, dan ben je van harte welkom.

We beginnen om 8 uur. Kijk voor de laatste datum in de agenda
Als je het een fijne avond vond, is een donatie welkom
Je kunt je opgeven door even te mailen of te bellen.

Reacties van deelnemers:

"Ik ben liefde!!"
"Ik voel rust"
"Ik ben ruimte"
"Ik ben leegte"
"Ik voel me liefdevol"

De Satsang is voor mij het gevoel van echt samenzijn en contact maken. De meditaties die we doen vind ik heel mooi en helpt me dichter bij mezelf te komen. Het helpt me om te zien wie ik echt ben, niet wie ik ‘denk’ dat ik ben.
De keren dat ik ben geweest kwam ik heel onrustig binnen en zat ik alleen maar in mijn hoofd. En dan dacht ik dat het echt onmogelijk zou zijn om die onrust kwijt te raken.
Maar wanneer ik weer naar huis ging, voelde ik zo veel rust in mezelf. Alleen maar door mezelf op dat moment te accepteren zoals ik gewoon ben. Zonder daar een oordeel aan te hangen. Klinkt heel makkelijk maar dat is het eigenlijk ook. Gewoon door te praten met elkaar om nieuwe inzichten te krijgen, te mediteren, mantra’s te zingen, dansen, etc. Het verschilt elke keer wat je doet op zo’n avond, het ligt eraan met wat voor groep je bent en wat iedereen nodig heeft om die energie te laten stromen. Ik vind dat Estrella dit goed aanvoelt. Dankjewel voor deze avonden!

Toen ik voor het eerst naar de Satsang ging, wist ik totaal niet wat ik er van kon verwachten en had ik die dag eigenlijk helemaal geen zin omdat ik heel moe was en een drukke dag achter de rug had. Maar toen we eenmaal bezig waren met de meditatie, voelde ik me echt heerlijk. Ik kwam er steeds dieper in en kon op een gegeven moment alleen maar leegte voelen. Even helemaal niks meer. Alsof ik één was met alles. Ik had zoiets nog nooit ervaren en ik voelde me na de meditatie zo heerlijk ontspannen. Het was een hele bijzondere ervaring en ik was heel blij dat ik die dag was gegaan.
G.

 

 

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed