Zaterdaglessen

Je kunt je nu inschrijven!
In september begin ik weer met maandelijkse lesdagen, waarop er elke keer een ander thema wordt behandeld.

Het zijn dagen die je zullen helpen dichter bij jezelf te komen, die je zullen helpen meer bewust te worden van je programma’s  en je patronen en hoe hier vrij van te komen. Dagen die de intentie hebben om je flink wakker te schudden!

Het zijn geen feel-good dagen.
Als je mee wilt doen, heb je een sterk verlangen naar het ontdekken van wie je werkelijk bent nodig!
Dat zou kunnen betekenen dat de dagen confronterend zijn, helend, pijnlijk, liefdevol, helder en dat ze allerlei gedachten die je hebt, aardig onderuit kunnen halen.

De thema's liggen niet vast, per keer zal er worden gekeken wat er op dat moment speelt.
Thema's zijn bijvoorbeeld: acceptatie van jezelf en het leven zoals het zich voordoet, hoe doe je dat?
Verantwoordelijk zijn voor je eigen gevoelens, gedachten, je leven, wat betekent dat eigenlijk?
Hoe eerlijk ben je naar jezelf en naar de ander? Wat zijn je onbewuste programma's?
Wat zijn jouw ego-strategieën? Waarom voel ik me niet tevreden, gelukkig (terwijl ik alles heb in mijn leven)?
Is jouw innerlijke kind gezond en heel? Door welke bril kijk ik naar de wereld en hoe beïnvloed dat mijn leven?
enzovoorts..De locatie is Kapelleweg 29, Scharendijke, voor het weekend wordt de locatie later bepaald. 
De (voorlopige) datums zijn: 12 september, 10 oktober, 7  november, 12 december, 9  januari, 6  februari, 5  maart, 1 t/m 3 april, 30 april, 28 mei en 25 juni
Het zijn 10 zaterdagen (elke maand 1) en één weekend. Je schrijft je in voor alle lesdagen en het weekend!
De prijs is 60 euro per dag, het weekend kost 300 euro 


Hier wat stukjes van mensen die dit jaar hebben meegedaan:

*

De zaterdaglessen zijn niet de zoveelste “ hoe verander ik mezelf-cursus “, maar meer een proces waar je in stapt om wezenlijk naar jezelf te gaan kijken. Het is niet een gemakkelijke cursus waarin je dingen leert en dan weet je het: het zijn lessen vol confrontaties, die je zo raken dat oude patronen op een subtiel niveau veranderen.
Ik begon met frisse weerstand aan de cursus: Ik deed het omdat het “goed voor me was” . Maar eigenlijk “wist ik het allemaal al wel… “ en “wilde ik best nog wel wat leren, als ik het zelf maar onder controle kon houden”.
Op zoveel niveau’s voel ik me nu totaal anders: Ik zie aan de ene kant hoe ik me in mijn werk, maar ook naar mijn kinderen en mijn vriendin probeer te handhaven door te domineren en te manipuleren (heel subtiel en aardig verpakt). Ik merk dat door het te zien, zonder er tegen te vechten of het te willen veranderen, het mij verandert. Hoeveel anders voel ik me en werkt het voor me als ik niet hoef te controleren en beheersen, maar me mag overgeven aan wat er is.
Die echte volledige overgave is iets wat ik van binnen heb geleerd in de lessen
Een ander belangrijk punt: Accepteer ik mezelf echt zoals ik ben ? En dan bedoel ik niet: tevreden zijn over jezelf: ik kan er wel mee door… Maar ECHT accepteren: ook die donkere kanten, mijn manipulatie, egoisme, geilheid, boosheid, woede, arrogantie en slachtofferschap en die er echt laten zijn zonder iets te moeten veranderen. Tijdens verschillende momenten in de cursus was het er : ik kon de woede toelaten, het verdriet , de waanzin en de lach, zomaar
Ik voel me veranderd: Ik voel me zachter, opener, ik voel veel meer vrijheid… en dat gevoel is ook fysiek. Ik voel dat ik meer kan ontvangen: De liefde van mijn kinderen, de warmte van mijn vriendin, de glimlach van een willekeurige vreemde op de straat.
Ik voel me ook meer verbonden met mijn leefwereld om mij heen, kan me openstellen en echt genieten van de natuur en mensen om me heen.
Dat krijg ik simpelweg door het even niet beter te weten, maar door me over te geven aan de lessen en deel te nemen. Ik kan het iedereen aanraden.

*Vanaf vorig jaar september volg ik de zaterdaglessen bij Estrella. Wat er sindsdien veranderd is varieert van heel subtiel tot (voor mij) grote dingen.
Zo heb ik recentelijk voor het eerst ervaren hoe het is als het me écht geen bal kan schelen of iemand het met me eens is of niet. Ik zei altijd tegen mezelf, en soms zelfs ook tegen die ander “het maakt mij verder niet uit wat je er van vindt”, maar nu ik het écht ervaren heb weet ik dat dat destijds niet waar was. In alle oprechtheid kunnen zeggen dat zijn/haar mening niet uitmaakte, leverde voor mij zoveel vrijheid op in het gesprek. Ik hoef mijn zinnen niet meer in mijn hoofd 50 keer om te vormen, zodat ze er aardig uit komen.
Wat daardoor wel heel erg veranderde, is de omgang met mijn vriendinnen. Steeds meer werd ik mezelf en steeds beter zag ik afgelopen jaar hoe zij mij in mijn oude maniertjes probeerden te houden. Zo kenden ze mij en zo vonden zij mij het leukst. Het lukte steeds vaker niet meer mee te gaan in hun verhalen of drama, zoals ik dat vroeger deed. In het begin moesten zij (en ik!) hier erg aan wennen, ze reageerden soms bot of afstandelijk waardoor ik onzeker werd. Nu ik heb ervaren dat zij mij nog steeds leuk vinden, misschien zelfs wel leuker dan voor de cursus, kan ik steeds meer mezelf zijn bij hen. Nu help ik ze vaak met vervelende situaties, niet omdat ik graag advies wil geven, maar omdat ze blij zijn met een eerlijke mening of andere invalshoek. En als zij mij in één van mijn oude hokjes proberen te stoppen, prik ik de bubbel direct door!
In het weekend heb ik ook gemerkt hoe erg ik mijn relatie beschadig door vanuit kind dat vroeger dingen gemist heeft, verwachtingen te hebben naar mijn vriend. Als ik me even niet zo leuk, lief en gezellig voelde, moest hij me vertellen dat dat wel zo was, moest hij me knuffelen, praktisch gezien tot het vervelende gevoel bij mij over was. Het maakte mij niet uit of hij daar zelf zin in had. Tijdens het weekend had ik even niemand die me dat vertelde, of me vasthield. Ik moest met mijn eigen emoties dealen en ik heb mezelf getroost! Dit niet meer van hem nodig hebben, heeft mijn beeld van mijn relatie echt (in positieve zin) veranderd.
Een van mijn meest belemmerende smoesjes is/was “dat zal bij mij zo wel niet werken”. Als iemand een ervaring deelde en vertelde dat hij of zij zich sprankelend, bruisend en stromend voelde, haakte ik eigenlijk af. Door de lessen, en in het bijzonder het weekend, ben ik gaan ervaren dat ook ik sprankel van binnen, hoeveel kracht er in mij zit, hoe erg ik niet ben zoals ik dénk dat ik ben.
Dit zijn zomaar een aantal voorbeelden. Ik ben dankbaar dat ik de lessen heb kunnen volgen, ook al was het niet altijd even leuk. Ook het I.K. weekend was hard werken, maar ik zou het zo weer doen!

 

*De reden waarom ik heb deelgenomen aan de zaterdaglessen was in eerste instantie eigenlijk een onderbuik gevoel waaraan ik merkte dat er iets niet klopte in mij. Mijn hulpvraag was dan ook om meer inzicht te krijgen in mij zelf en op mijn programmeringen. Gedurende de zaterdaglessen ben ik hier zeker achter gekomen. Per les kreeg ik nieuwe inzichten en ervaringen met betrekking tot mij zelf maar ook over het dagelijkse leven. Het heeft mij kanten van mijzelf doen inzien waarvan ik wist dat die er ergens wel waren maar die er tijdens de zaterdaglessen volledig mochten zijn zonder dat daar door anderen over werd geoordeeld, maar ook kanten van mijzelf waar ik eigenlijk nog geen zicht op had. Op deze manier heb ik het gevoel dat ik dichter bij mijzelf ben gekomen. Voor iemand die nog niet bekend was met het pad der bewustwording heb ik de zaterdaglessen als een hoge snelheidstrein ervaren. Met name vanwege de vele inzichten die ik kreeg, maar ook omdat er veel van mij gevraagd werd en ik vaak buiten mijn comfortzone moest treden. Ondanks dat het niet altijd feel good dagen zijn, zitten er ook zeker dagen tussen waarna je het gevoel krijgt de hele wereld aan te kunnen. Het zijn dagen met veel inzichten, emoties, spiritualiteit, maar bovenal veel liefde. Ik merkte dat Estrella de cursus gaf met een passie voor het vak, een open hart naar alle deelnemers en een flinke dosis humor. Het is zeker aan te raden voor een ieder die merkt dichter bij zichzelf te willen komen. 

 

*De zaterdaglessen en het weekend heeft ontzettend veel teweeg gebracht voor mij en ook mijn kinderen. Ik ben gaan voelen welke programma’s en overtuigingen er in mij zijn gestopt en wat dat met mij heeft gedaan. Hoe ik eigenlijk nog reageer(de), op van alles,  als dat gekwetste kind. Ik ben gaan voelen hoe ik mijn eigen kinderen heb geprogrammeerd, wat ik in ze heb gestopt en wat dat heeft gedaan met ze. Door dat te durven zien, voelen en erkennen is er veel heling bij mijn kinderen en bij mij. Daardoor is de relatie tussen hen en mij opener geworden. Estrella maakt me bewust van mijn egopatronen en maniertjes, zodat ik sneller kan voelen wanneer ik daar weer instap. Je denkt dan…dat gebeurt niet meer en dan slaat het ego toch weer toe op een andere, soms hele subtiele, manier. Nee, het is niet altijd leuk om mezelf onder de loep te nemen en tegelijk voel ik aan alles dat het zo noodzakelijk is. Ik heb bijvoorbeeld altijd gedacht niet jaloers te zijn en nu kom ik er achter dat ik mijn hele leven heel erg jaloers ben geweest. Pas nu kan ik ermee aan de slag, kan ik het gaan keren en helen. De lessen van Estrella zijn confronterend en heel helder, maar zeker ook met veel humor. Je voelt dat ze dat doet met een open hart, zonder enig oordeel, alles mag er zijn. Het is niet een zaterdag in de maand een lesje volgen, het is ermee aan de slag gaan, bewust worden en het integreren in mijn leven. Ik voel me ontzettend dankbaar dat ik op deze manier aan mezelf kan en mag werken en zo steeds bewuster in het leven kan staan.

*Ik volg nu 8 maanden de zaterdaglessen bij Estrella (inclusief één weekend). Op alle vlakken in mijn leven zijn er dingen veranderd. Mijn rol als moeder is veranderd naar mijn kinderen toe en is nog steeds aan het veranderen. Bijvoorbeeld: ik kwam erachter dat ik veel goedkeuring van mijn kinderen nodig had waardoor de relatie vertroebelde. Nu ik me dat bewust ben, ga ik er anders mee om. Ik kan beter mijn grenzen aangeven en de relatie tussen mij en mijn kinderen is intenser en liefdevoller geworden. Ook in mijn relatie met mijn partner is er veel veranderd. De relatie is eerlijker geworden en daardoor liefdevoller. Doordat het duidelijker wordt hoe mijn egopatronen werken in combinatie met zijn egopatronen kunnen we hier op anticiperen. Dit geeft duidelijkheid (ook meer wrijving) en diepere liefdevollere verbinding. Wat betreft mijn werk, is er veel veranderd. Ik hoef niet meer zo nodig van alles van mezelf waardoor ik het meer heb kunnen loslaten. Ook weer bewust worden van mijn patronen en hierdoor kan ik vanuit een ander perspectief mijn werk doen. Het geeft meer energie in plaats van dat het veel energie kost. Kortom ik ben blij en dankbaar dat ik de lessen van Estrella kan en mag volgen. Door haar duidelijkheid (die niet altijd leuk is maar wel eerlijk) kan ik mijn eigen licht steeds meer laten schijnen en krijgen ook mijn donkere kanten meer licht waardoor ik mezelf meer kan accepteren en steeds zachter en liefdevoller wordt naar mezelf.FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed