Dankbaar

13 november 2016

Ik voel me zo dankbaar vandaag, dat het lijkt of mijn hart breekt van geluk

Ik voel me dankbaar voor al die mensen die mij aan mezelf lieten twijfelen, dank je wel dat ik elke keer opnieuw mezelf kon toetsen of ik wel mijn hart volgde.
Ik voel me dankbaar voor al die mensen die mij onzeker maakten, dank je wel dat ik keer op keer bij mijn eigen waarheid kwam.
Ik voel me ozo dankbaar voor al die mensen die mij klein lieten voelen, dank je wel dat je me hielp bij mijn eigen kracht te komen.
Ik voel me dankbaar voor al diegenen die keer op keer over mijn grenzen heen gingen, dank je wel dat ik heb leren Nee zeggen (en dan niet vanuit rebelsheid, maar vanuit liefde voor mezelf)!!
Ik voel me vooral ontzettend dankbaar voor al diegenen die me keer op keer kwetsten, dank je wel dat ik heb geleerd mijn hart te openen en kwetsbaar durf te zijn.  
Ik voel me zo dankbaar voor al die mensen die mijn niet mogen, dank je wel dat je me leerde om het niet persoonlijk te nemen.


Ook voel ik me zo dankbaar voor mijn lieve ouders, dankbaar voor de jeugd die zij mij gaven, mijn hele jeugd heeft ervoor gezorgd dat ik nu ben wie ik ben en ook daar ben ik zo dankbaar voor!!
En oh wat voel ik me dankbaar dat zij er nog zijn en dat ik ze kan vertellen hoeveel ik van ze houd.
Ik voel me zo intens dankbaar voor de mooie zielen die mijn kinderen wilden zijn, wat voel ik me trots en zozo intens gelukkig dat zij in mijn leven zijn.
Ik voel me zo dankbaar voor al zielen die van me houden om wie ik ben, die niets van me hoeven of willen. En ja, ik blijf me dankbaar voelen voor mijn lieve spirituele leraar die mij heelde met zijn onzelfzuchtige liefde en mij vol liefde keer op keer op mijn flikker gaf!
En ook voel ik me ontzettend dankbaar voor mijn lieve cursisten en leerlingen die hun vertrouwen aan mij geven en die met mij werken aan zichzelf en die daardoor de wereld een stukje mooier maken.
Ik voel me dankbaar voor de vele kansen die het universum mij geeft, (okee misschien niet altijd in het moment zelf ;)) Ook voel ik me dankbaar voor het afgelopen jaar, waar ik regelmatig het vertrouwen in mezelf weer kwijt raakte, waar ik soms de weg kwijt was, waar ik weer mensen over mijn grenzen liet gaan, waardoor ik alles weer een verdieping verder kon geven.


Ten slotte voel ik me dankbaar dat ik vanmorgen de laatste drie kozijnen heb afgeschilderd, wat een voldoening!

Ja, het leven laat zich vandaag aan me zien in al zijn glorie!!

FacebookMySpaceTwitterGoogle BookmarksLinkedinRSS Feed